ViaMichelin
Comme chez Soi
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
De stap waard
Klassieke keuken
De beoordeling van de Michelin Gids
Binnenstappen bij Comme chez Soi is een sentimentele terugblik op een stukje culinaire geschiedenis. Neem nu de klasse van dit huis: het karaktervolle interieur in Horta-stijl, met zijn verleidelijke lijnen en prachtig glaswerk, straalt historische elegantie uit. In de wijnkelder vindt u een meer contemporaine private dining (Riwyne).De rijke geschiedenis van dit huis, opgericht in 1926, werd voor een groot deel gekleurd door Pierre Wynants. Het succesverhaal wordt vandaag voortgezet door Laurence en Lionel Rigolet, de vierde generatie, die nu ook de steun krijgen van hun zoon Loïc. Samen eerbiedigen ze klassiekers van het huis zoals mousse van Ardense ham en zeetongfilets met Rieslingmousseline en grijze garnalen. De kennis van topproducten en sauzen is hier evident. Chef Rigolet voegt daar oog voor esthetiek en aandacht voor uitheemse smaakmakers aan toe, die vooral in het menu aan bod komen. Denk aan glazig gebakken sint-jakobsnoten en scheermesjes die op smaak worden gebracht met gefermenteerde kool en een romige saus van gerookte steur. Comme chez Soi is en blijft een huis van vertrouwen, met respect voor zijn verleden en oog voor de toekomst.
Locatie
place Rouppe 23
1000 Bruxelles