Restaurants
Maart 2024: 10 nieuwe restaurants in de MICHELIN Gids Nederland
Ontdek hier de 10 nieuwe restaurants die de MICHELIN inspecteurs in Nederland hebben geselecteerd.
Bib Gourmand van de maand: Au Phil des Saveurs
Phil Garcia komt tot rust op het platteland rond Namen. Hij staat bekend om zijn mediterrane flair en klassieke cuissons, waarvoor hij nu al jarenlang wordt geroemd. Een kennismaking met deze nieuwe Bib Gourmand in de selectie 2024.
Twee dagen in Porto
De kuststad in het noordwesten van Portugal, na Lissabon de grootste van het land, bezit een ondefinieerbare charme. In de steile straatjes met hun kleurrijke muren of aan de oevers van de Douro-rivier verbergt Porto smaken, wijnkelders en gastvrijheid die u nooit meer zal vergeten. De verse vis en unieke smaak van de portwijnen zijn een genot voor fijnproevers. In de beroemde ‘Capital do Norte’, opgenomen in de Werelderfgoedlijst van Unesco, wacht u een innemende ervaring.
Eyecatcher: Mont Blanc
Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Met dit spreekwoord in gedachten delen de inspecteurs van de MICHELIN Gids een bijzonder beeld dat ze op hun culinaire reizen hebben gevonden, bijgestaan door wat extra uitleg.
Het nieuws van de maand maart 2024
Niels van Overmeire verlaat De Bokkedoorns, 101 Gowrie staat te koop, De Zeeuw verhuist, … Ontdek nu al het nieuws van de MICHELIN Gids Nederland voor de maand maart 2024.
Maart 2024: de nieuwe hotels in onze selectie
De hotelspecialisten van de MICHELIN Gids delen elke maand hun mooiste ontdekkingen over heel de wereld.
Hof van Cleve – Floris Van Der Veken en Sir Kwinten worden bekroond met twee sterren in de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2024
• Sir Kwinten wordt bekroond met twee MICHELIN sterren, net als Hof van Cleve, dat aan een nieuw hoofdstuk is begonnen onder leiding van Floris Van Der Veken. • 9 restaurants worden voor het eerst bekroond met een MICHELIN ster. • Neon in Lier wordt onderscheiden met een groene MICHELIN ster voor zijn bijzondere inzet voor een duurzame gastronomie.
MICHELIN inspecteurs klappen uit de biecht: de Antwerpse opmars
Komende maandag richt al wie gastronomie bemint zijn ogen op Antwerpen. De havenstad ontvangt dan voor het eerst de MICHELIN Guide Ceremony en zet hiermee zijn culinaire opmars in de verf. Een kleine terugblik op hoe het allemaal begon.