ViaMichelin
Fleur de Lin
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
De stap waard
Moderne keuken
De beoordeling van de Michelin Gids
Lode De Roover is een chef die oog voor detail haast tot een kunst verheft. U merkt dat aan de gemillimeterde snijwijze van de groenten, de precisie van de cuissons en de geïnspireerde manier van dresseren. Deze liefhebber van klassieke luxeproducten neemt niet al te gauw risico’s. Let op, hij durft wel eens creatiever uit de hoek te komen, maar toont zijn talent vooral door de standvastigheid waarmee hij kookt.Zijn op de barbecue gebakken langoustine met onder meer olie van citroengras, rasp van limoen en schuim van wei die zich vermengt met de jus van het schaaldier is een fijn signatuurgerecht. Of wat dacht u van rosé gebakken filet van Barbarie eend met een krachtige jus van het dier en knapperige lentegarnituren van asperges en tuinbonen? Enkele ingrediënten die vol op smaak zijn en samen een boeiende harmonie vormen, daarvoor kom je uitgebreid tafelen bij Fleur de Lin.Een oude vlasfabriek is de biotoop waarin deze pure, op-en-top contemporaine bloem mooi tot zijn recht komt. Het is tevens een biotoop voor elke fijnproever, waarin nogmaals wordt bevestigd hoe belangrijk stabiliteit en kwaliteit wel zijn.
Zijn sterke punten
Parking
Locatie
Lokerenbaan 100
9240 Zele