Michelin
Fleur de Lin
Afbeelding van de locatie
Michelin
Moderne keuken
De beoordeling van de Michelin Gids
Lode De Roover is een chef die oog voor detail haast tot een kunst verheft. U merkt dat aan de gemillimeterde snijwijze van de groenten, de precisie van de cuissons en de geïnspireerde manier van dresseren. Deze liefhebber van klassieke luxeproducten neemt niet al te gauw risico’s. Let op, hij durft wel eens wat creatiever uit de hoek te komen, maar toont zijn talent vooral door de standvastigheid waarmee hij kookt.Langoustine gaat hij bijvoorbeeld verwerken in twee bewerkte gerechten: de ene rauw in tartaar met kruidige nuances van bieslook, ponzu, en speelse toetsen van basilicum en dille. Op een tweede bord komt dan weer aan tafel gebarbecuede langoustine met gefermenteerde zwarte citroen, zilte zeewier en een diepe jus van de langoustinekoppen. Enkele ingrediënten die vol op smaak zijn en samen een boeiende harmonie vormen, daarvoor kom je uitgebreid tafelen bij Fleur de Lin.Een oude vlasfabriek is de biotoop waarin deze pure, op-en-top contemporaine bloem mooi tot zijn recht komt. Het is tevens een biotoop voor elke fijnproever, waarin nogmaals wordt bevestigd hoe belangrijk stabiliteit en kwaliteit wel zijn.
Zijn sterke punten
Parking