Michelin
Karel 5
Afbeelding van de locatie
Michelin
Creatief
De beoordeling van de Michelin Gids
Laat de bruisende binnenstad van Utrecht even achter en laat u meeslepen door het middeleeuwse cachet van Karel 5. Deze historische oase verenigt luxe met authenticiteit. U eet onder kristallen luchters, bewondert oude schilderijen en sculpturen, en luncht bij mooi weer op het zalige tuinterras. Dit is een echte fine dining ervaring. De keuken van Leon Mazairac en zijn team zit volledig op dezelfde lijn.Wild uit de Veluwe, Belgisch grondwitlof, saffraan uit Herentals: de chef maakt er een punt van enkel met topkwaliteit te werken dat hij zo dichtbij mogelijk haalt. Groenten liggen hem na aan het hart. Dat bewijst chef Mazairac bijvoorbeeld met zijn bouquet van verschillende seizoengroenten dat hij als amuse geeft, bijgestaan door een klassieke vinaigrette met een fijne aciditeit. Het typeert deze chef: de frisheid van de natuur en diepgaande sauzen kleuren het bord. Hij heeft aandacht voor vegetarische gerechten en heeft ook steeds een menu zonder vis en vlees. Maar serveert hij bijvoorbeeld zeetong, dan is de vis perfect gepocheerd en komt hij volledig tot zijn recht dankzij een beurre blanc met vin jaune en frisse garnituren. Karel 5 brengt traditie en vernieuwing samen.
Zijn sterke punten
Parking