





Magis

Michelin Gids
De stap waard
Moderne keuken
De beoordeling van de Michelin Gids
Dimitry Lysens en Aagje Moens hebben een atypisch parcours achter de rug. Ze ruilden diploma’s marketing en economische wetenschappen in voor een leven als chef en gastvrouw. Het mag voor hen altijd wat meer zijn. Werken is meer dan geld verdienen, je moet je passie volgen. Dat tonen ze in dit prachtig historisch pand, puur en contemporain ingericht, met achteraan een pareltje van een terras in de stadstuin. Op restaurant gaan is meer dan eten, het is een beleving.Chef Lysens streeft ernaar de kracht van eenvoud te laten overwinnen. De fraîcheur van het product (liefst lokaal) en een geraffineerde bereiding volstaan om zijn visie over te brengen. Het draait niet om de hoeveelheid ingrediënten, maar om smaakintensiteit. Hij toont zijn veelzijdigheid bijvoorbeeld door twee langoustines een andere bereiding te geven: langs de ene kant eerder klassiek met fijngesneden asperge en een intense bisque van het schaaldier, en ernaast een eveneens glazig gebakken exemplaar met een schuimige jeow som vinaigrette voor diepe oosterse nuances. Dimitry Lysens focust op de essentie van koken en beheerst de kunst van het weglaten.
Locatie
Hemelingenstraat 233700 Tongeren