Michelin
Le Coq aux Champs
Afbeelding van de locatie
Michelin
Creatief Frans
De beoordeling van de Michelin Gids
Le Coq aux Champs is puur en strak. Mooi uitgelijnd, tot in de puntjes verzorgd. Deze omschrijving geldt niet alleen voor het lumineuze interieur. Christophe Pauly gaat al even minutieus te werk in zijn open keuken. Hij is een chef die zich blijft ontwikkelen. Zijn borden gaan steeds meer tot de essentie, met minder producten tracht hij meer smaak te creëren. Die zoektocht naar nuances doet hij met veel verfijning en precisie.Chef Pauly speelt graag met zoet en zuur om diepgang aan zijn bereidingen te geven. Zijn delicate sauzen tillen de gerechten naar een hoger niveau. Courgettebloem hult hij bijvoorbeeld in rijk tempurabeslag en vult de chef met een fijne farce van langoustine. Mayonaise op basis van soja zorgt dan weer voor zoute en levendige indrukken, terwijl piquillos fijne pittigheid toevoegen. Dit bewijst dat wat op het eerste gezicht eenvoudig kan lijken, net het ingenieuze werk is van een talentvolle chef. Hij streeft constant naar uitmuntendheid. Dat blijkt ook uit de bijzondere associaties die de sommelier aanraadt.
Zijn sterke punten
Parking