Michelin
Bar Bulot
Afbeelding van de locatie
Michelin
Klassieke keuken
De beoordeling van de Michelin Gids
Bar Bulot geeft een nieuwe betekenis aan het begrip luxebrasserie. Het restaurant huist vandaag in de prachtige hoeve waar Hertog Jan jarenlang de MICHELIN sterren van de hemel kookte. Het zicht op de tuin is bijzonder en het decor werd afgewerkt met de chicste materialen. Dit is een high-end restaurant. De chef puurt welgekende, klassieke recepten uit en geeft ze extra diepgang met originele ingevingen. Onder de vleugels van eigenaar Gert De Mangeleer toont hij zich een crack in het verdiepen van Belgisch/Franse klassiekers als kalfshersentjes met beurre noisette en paling in ’t groen.Kraaibiefstuk van topkwaliteit komt bleu chaud op het bord dankzij de nodige rusttijd. Fijngesneden sjalotjes en een bordelaisesaus zorgen voor een intense begeleiding van het vlees en worden vergezeld door een fine champagnesaus. Gefruite zuurkool, ganzenlever en goudbruine frietjes maken het rijke gerecht, een fijne update van onglet à l’échalotte, mooi af. Dit is het soort eenvoudigheid waar men gelukkig van wordt. Afgemeten, genereus en eerlijk. De kaart van Bar Bulot is dan ook onweerstaanbaar!
Zijn sterke punten
Parking