Michelin
Sir Kwinten
Afbeelding van de locatie
Michelin
Moderne keuken
De beoordeling van de Michelin Gids
Wijn speelt een bepalende rol bij Sir Kwinten, dat merkt u zodra u dit statige herenhuis binnenwandelt. Enkele flessen staan er achter glas, op weg naar het toilet ziet u de geuzes rusten. Yannick Dehandschutter is een topsommelier die even gezwind speelt met lokale bieren en wijnen van hun wijndomein Dappersveld als dat hij cru’s van verrassende wijnmakerijen voorschotelt. Neem dus snel de trap naar de etage, waar het stijlvolle restaurant zich bevindt.Het glas vormt een droomhuwelijk met de klassieke intensiteit die Glenn Verhasselt op het bord brengt. U ziet hier wat u eet. De sauzen zijn het mooiste bewijs van zijn vakkennis, met prikkelende nuances voegt hij gevoeligheid toe. De klassieke wildsaus die het karakter van hazenrug benadrukt, de staart van blauwe kreeft die een fijne twist krijgt door Flandrien Grand Cru kaas te verwerken in de cannelloni van kreeftenvlees: generositeit en finesse gaan hier hand in hand. En wanneer het mogelijk is, worden producten van hun Pajottenland in de verf gezet, om deze ode aan het product nog wat persoonlijker te maken.