Michelin
De Jonkman
Afbeelding van de locatie
Michelin
Creatief
De beoordeling van de Michelingids
Filip Claeys is gepassioneerd door vis. Hij is de kleinzoon van een visser en de oprichter van de North Sea Chefs, een organisatie die mensen aanmoedigt minder bekende vissen en bijvangst te gebruiken. Uiteraard werkt hij met vlees en luxeproducten als langoustines, maar even graag verbluft hij gasten met hondshaai.De kookstijl van chef Claeys is inventief en origineel. De finesse van zijn sauzen en vinaigrettes verraadt zijn klassieke expertise. Daar bouwt hij met persoonlijkheid op verder. Tartaar van artisjok geeft hij finesse met toetsen van rabarber en een crème van ajo blanco met gegrilde amandelen. Of wat dacht u van ossenstaart met een dragoncrème, een sabayon van karnemelk en stukjes gekonfijte warmoes voor subtiele complexiteit. Deze chef werkt graag met verschillende borden bij elke gang om zijn producten optimaal te benutten.Dankzij de familiale sfeer lijkt het haast of u op bezoek komt bij een goede vriend. De sommelier denkt ook graag met u mee om de juiste wijn te vinden. In dit stijlvolle restaurant, met zijn houten accenten en design lijnen, komen fijnproevers thuis.
Zijn sterke punten
Parking