Michelin
Carcasse
Afbeelding van de locatie
Michelin
Specialiteiten met vlees
De beoordeling van de Michelin Gids
Hendrik Dierendonck brengt vlees recht uit de slagerij op uw bord. Carcasse ligt namelijk in het verlengde van zijn beenhouwerij in Sint-Idesbald. Het trendy decor straalt een ietwat brute beenhouwerijsfeer uit. Uit de boxen klinken stevige gitaren, rondom u stelen nobele stukken vlees de show. De rijpingskast staat namelijk centraal en aan het plafond hangen nog rails waaraan karkassen werden vervoerd. U eet aan een lange tafel en deelt deze bijzondere ervaring op die manier met andere gasten.Het beste vlees van de geroemde slager komt hier volledig tot zijn recht in de geüpdatete creaties van Timon Michiels. Sterk gekruid en afgewerkt in de Josper houtskooloven. Het concept van Carcasse is ideaal om de veelzijdigheid van diverse rijpingsprocessen en vleesrassen te ontdekken.Verwacht daar geen frieten of zware sauzen bij, maar gevarieerde garnituren die durven verrassen en alles lekker smeuïg maken. Denk aan een aromatische vinaigrette van tijm, subtiel pittige crème van mierikswortel en gepekelde bloemkool bij een intense carpaccio van rundstong. Het vlees is hier de ster, de side dishes zorgen voor diepgang en zetten tevens de lekkernijen van lokale producenten in de verf. Bij Carcasse smult men van kop tot staart!