Michelin
Sensum
Afbeelding van de locatie
Michelin
Moderne keuken
De beoordeling van de Michelin Gids
De statigheid van dit kasteel aan de rand van Gent maakt indruk. Naarmate u de trappen opstapt, groeit de nieuwsgierigheid naar wat Sensum te bieden heeft. U zult niet ontgoocheld zijn. De update heeft de elegantie van het gebouw mooi in ere gehouden. Zijn historische karakter en eigentijdse luxe worden met smaak verweven. Chef Maurice en gastvrouw Deborah willen het leven vieren met hun gasten, een belofte die van de eerste tot de laatste minuut wordt waargemaakt.De chef betuigt zijn liefde voor topproducten, met een kleine knipoog naar zijn Zeeuwse roots. Dankzij zijn technische bagage speelt hij met uiteenlopende bereidingen. Met filet van ree gaat hij bijvoorbeeld de klassieke toer op door het vlees rosé te garen en te combineren met een wildjus, knolselder en confit van de schouder voor wat extra kracht. Maar hij speelt evengoed met Aziatische smaakmakers om origineel uit de hoek te komen. Denk bijvoorbeeld aan een geweldige saus van komkommer, peterselie en yuzu bij langoustines. En dan moeten we het zeker nog hebben over die diepgaande saus van koffie en xeresazijn bij tarbot, … U leest het: bij Sensum wacht u een zinnenprikkelende ervaring.
Zijn sterke punten
Parking