Michelin
Au Gré du Vent
Afbeelding van de locatie
Michelin
Marktkeuken
De beoordeling van de Michelin Gids
(Gesloten tot einde juni 2024 wegens renovatiewerken. Tijdens deze periode is er een pop-up op de wijngaarden van Ruffus in Estinnes.) Au Gré du Vent is de ideale reden om de mooie Henegouwse boerenbuiten op te zoeken. Stéphanie Thunus heeft er met haar man Sébastien een schuur omgebouwd tot dit moderne restaurant. Aan de andere kant van de straat ligt de boerderij van haar ouders, waar ze onder meer boter en kaas haalt. In hotel Au Fil de l’Eau kunt u rustig overnachten.Maar eerst richting het restaurant, om de finesse van chef Thunus te ervaren. Ze is een perfectionist die niet zomaar op zoek gaat naar spektakel. Neem nu de Franse en regionale producten die ze zo graag bewerkt, zoals wild uit de Ardennen. Het resultaat is herkenbaar en genereus, maar tegelijkertijd ook weldoordacht en subtiel. Gevogelte uit de buurt presenteert ze bijvoorbeeld op verschillende borden om al de facetten van het product in de verf te zetten. De filets combineert ze met een intense groentebouillon, twee suprêmes (met krokant vel!) geeft ze dan weer extra kracht dankzij een geroomde gevogeltefond.Als dochter van landbouwers heeft Stéphanie Thunus respect voor het product, als talentvolle chef geeft ze al die lekkernijen een extra dimensie.
Zijn sterke punten
Parking