









Merlet

Michelin Gids
De stap waard
Moderne keuken
De beoordeling van de Michelin Gids
De familie Van Bourgonje heeft hotel/restaurant Merlet sinds 1984 uitgebouwd tot een huis van vertrouwen. Hun hart klopt voor gastronomie, dat bewijst dit bijzondere restaurant. Een eetzaal die volledig bedekt is met bladgoud, de moswand achter de gezellige open haard, de 3D-effecten, en ook nog die glazen wand waarop zand stilaan duinen vormt. Wauw! De omringende natuur wordt op een verbluffende manier naar binnen gehaald. Al is het terras met uitzicht op de duinen ook een must.Met Volendammer Marco Helsloot heeft hij opnieuw een getalenteerde chef aangetrokken. Hij speelt graag met friszurigheid en Aziatische nuances. Luxeproducten zijn hier thuis en worden vaak lokaal aangekocht, zoals garnalen uit de Waddenzee en Texels lam. Groenten uit de Noorderhoeve gaat de chef bijvoorbeeld verwerken in een kleurrijk bord met een mooi geparfumeerde kerriesaus, foreleieren en kaviaar. Of wat dacht u van een glazig gebakken langoustine die een zekere complexiteit krijgt door de mix van groene appel, selderij, gerookte amandelen, limoen en lardo di Colonnata? Dineren bij Merlet is intrigerend, van begin tot einde.
Zijn sterke punten
Parking
Locatie
Duinweg 151871 AC Schoorl