Michelin
YAMA
Afbeelding van de locatie
Michelin
Japans
De beoordeling van de Michelin Gids
YAMA laat u op een persoonlijke manier kennismaken met Japan. Het sobere zendecor zorgt ervoor dat alle aandacht naar de creaties van Hiroaki Yamamoto gaat, vaak gepresenteerd op zelfgemaakte keramiek. Rond zijn eettoog is plaats voor acht gasten, die hij graag betrekt in zijn verhaal. De subtiliteit en finesse van de Japanse traditie komen onder meer tot uiting in sushi, tempura en vleesbereidingen op de binchotan.Zo bereidt de chef voor uw ogen een sushi met fijne rijstkorrel, net lauwwarm genoeg, met fijne azijn en topingrediënten als gelakte paling en yellowtail die à la minute gebrand worden. Wat een finesse! En dan moeten we het zeker ook hebben over die geweldig krokante tempura van spring roll met een noriblad dat gevuld is met eitjes en vlees van krab. Hier en daar ontwaart u Europese invloeden, zoals het gebruik van Nederlandse producten (de chef houdt van daslook), waarmee de chef subtiel zijn eigen invulling geeft aan bekende recepten. Traditie en moderne skills gaan hand in hand bij YAMA. Overtuigd? Vergeet dan zeker niet te reserveren!