Michelin
't Ganzenest
Afbeelding van de locatie
Michelin
Modern Frans
De beoordeling van de Michelin Gids
Restaurant ’t Ganzenest zal voor altijd verbonden blijven met Harry Visbeen. Hij zorgde ervoor dat de zaak zijn plekje afdwong in de Nederlandse gastronomie en werd er lang onderscheiden met een MICHELIN ster. Vandaag voegt Erik Tas een nieuw hoofdstuk toe aan dat mooie verhaal. De chef kennen we onder meer van Bib Gourmand Bij Erik in Leidschendam. Hij behield de authentieke allure van het pand en friste het restaurant op met de nodige elegantie.Een blik op de kaart leert dat chef Tas een liefhebber en kenner is van topproducten als zeetong, kalfszwezeriken en wagyu. Hij sublimeert hun kwaliteit met garnituren die to the point zijn en diepgaande sauzen die zijn vakkennis aantonen. Een feilloos gegaarde moot tarbot bedekt hij bijvoorbeeld met lardo di colonnata en cantharellen, die voor rondheid en bite zorgen. Een jus van cantharellen geeft het gerecht dan weer de nodige body, truffel geeft de verleidelijke aroma’s een extra boost. Erik Tas is een slimme chef die het beste uit zijn ingrediënten weet te halen. Hij weet dat less more is. Wees maar zeker: bij ’t Ganzenest is het product koning.
Zijn sterke punten
Parking