Michelin
Versaen
Afbeelding van de locatie
Michelin
Creatief
De beoordeling van de Michelin Gids
Creativiteit hoeft niet om spektakel te draaien. Verwacht van Hans Derks geen gekke combinaties of 101 bewerkingen. Zijn vindingrijkheid zit hem in het vinden van een harmonie met een beperkt aantal elementen. Een frisse tartaar van langoustine, een met ponzu gebonden vinaigrette, dotjes mayonaise van miso voor een fijne fermentatiesmaak en de fraîcheur van schijfjes radijs en groene appel. Klinkt eenvoudig, maar deze afgemeten combinatie toont net zijn technische kunde en smakenkennis aan.Chef Derks speelt graag met mediterrane zwierigheid en oosterse intensiteit, en durft het bijvoorbeeld aan om een bereiding van tournedos Rossini te moderniseren. Hij schenkt bijzondere aandacht aan zijn (vaak regionale) leveranciers en geeft sauzen een bepalende rol. Geen liflafjes, maar uitgesproken smaken met diverse facetten.Deze voormalige slagerij, in het pittoreske Ravenstein, straalt trendy puurheid uit. Het is een plek waar u, omgeven door Brabantse gezelligheid, de kracht van ingetogen creativiteit ervaart.