Michelin
Willem Hiele
Afbeelding van de locatie
Michelin
Vis en zeevruchten
De beoordeling van de Michelin Gids
Rock ’n roll chef Willem Hiele heeft zijn vissershuisje verlaten voor een architecturale parel van Jacques Moeschal. De omringende polders van natuurgebied De Keignaert staan centraal in elke ruimte van dit imposante brutalistische pand. Het ruimtelijke design van de jaren 60 en 70 geven het minimalistische decor karakter. U komt hier thuis bij chef Hiele, die zijn favoriete platen voor u afspeelt.Hij brengt de ruwheid van de zee en de natuur met een zeer eigen finesse op het bord. Diepgaande sauzen en vinaigrettes, de intensiteit van vuur en zijn inventiviteit sublimeren regionale lekkernijen als noordzeevis en groenten. Zeeduivel geeft hij bijvoorbeeld een trage garing en combineert hij met paddenstoelen die een vlezige textuur krijgen dankzij een drogingtechniek. Een uitmuntende bordelaisesaus die is verfrist met azijn van shiso zorgt voor de nodige kracht en maakt het samenspel van smaken mooi rond. Chef Hiele hoeft niet uit te pakken met verrassende associaties om te overtuigen, al doet hij dat bijvoorbeeld wel door kaviaar in een dessert met notenijs en bittere chocolade te verwerken. Deze ervaring intrigeert, des te meer in combinatie met een overnachting in een van de zeven kamers.
Zijn sterke punten
Parking