ViaMichelin
Modest
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
De stap waard
Creatief Frans
De beoordeling van de Michelin Gids
Modest, dat is de roepnaam die Sander Spreeuwers kreeg op de hotelschool. Het heeft eveneens ingetogen als omschrijving, en dat is de chef ook wel. Dat merkt u aan het bord. Geen schreeuwerige presentaties, geen overgecompliceerde bewerkingen. Subtiliteit en fijngevoeligheid typeren deze chef. Respect voor de Franse klassieke keuken, oog voor levendigheid en aandacht voor Aziatische smaakmakers begeleiden u doorheen uw etentje.Bij sappig gegaarde zeebaars uit de Noordzee gaat een beurre blanc met keffir bijvoorbeeld de juiste balans geven tussen volheid en dat fris zuurtje. Maar evengoed gaat chef Spreeuwers de krachtige toer op met filets van duif waarop een stukje lardo wordt gesmolten, in combinatie met rijke garnituren als gebakken ganzenlever, cevenne-ui gevuld met een crème van eekhoorntjesbrood, crème van erwt met lavas en een intense kalfsjus. De keuken van Modest is uitgesproken en spontaan. Het decor van dit strakke restaurant ligt in dezelfde lijn, een contemporaine ode aan intimiteit die dankzij de grote glaspartijen uitkijkt op de wijngaard die in bloei staat. Het terras voelt aan als een stukje Frankrijk in Limburg!
Zijn sterke punten
Parking
Locatie
Weg naar Opoeteren 117
3660 Opglabbeek