







Kook Atelier op Oost

Michelin Gids
Duurzame gastronomie
Bio
De beoordeling van de Michelin Gids
De natuur is aan het woord in deze smaakvol gerenoveerde stolpboerderij uit de achttiende eeuw, die tevens over een boetiekhotel beschikt. De Nordic feel van het restaurant en de grote glaspartijen trekken de omgeving naar binnen en liggen in lijn met de filosofie van het huis. De Waddenzee en Texelse grond zijn hoofdleveranciers, of het nu zelfgekweekt is of aangekocht bij bevriende ambachtsmensen. Chef Joram bouwt zijn menu op rond de elementen aarde, lucht, vuur en water. Hamachi uit Zeeland gaat hij bijvoorbeeld pekelen, instrijken met een fruitige lak en associëren aan gepekelde groenten en een jus van komkommer. Fermentatie en andere ambachtelijke technieken geven extra karakter. Deze exploratie van de Texelse ecosystemen is ongemeen boeiend.
Zijn sterke punten
Parking
Locatie
Oost 761794 GR Oosterend