Michelin
De Bakermat
Afbeelding van de locatie
Michelin
Modern Frans
De beoordeling van de Michelin Gids
Verlaat de drukke Leopoldlaan, bel aan bij de mooi witte villa en laat u meeslepen door het verhaal van de charmante gastvrouw Barbara en chef Kevin. Ze verwelkomen u fier in hun geesteskind: een stijlvol restaurant dat naar achteren toe een modernere vibe krijgt. De open wijnkast is magnifiek. De Bakermat is de afgelopen jaren terecht uitgegroeid tot een vaste waarde in Ninove.De basis van lekker eten is een uitmuntend product. Klinkt eenvoudig, maar is het niet. Chef Kevin koppelt de selectie van topproducten als tarbot, truffel en edele vleesrassen als Holstein aan precieze cuissons. Een klassieke combinatie van eendenlever, brioche en kweepeer voert hij minutieus uit met net dat juiste tikkeltje zoetigheid om de volheid van lever aan te vullen. Traditionele smaken pimpt hij weleens met een uitheemse smaakmaker of extra textuur, zoals een jus de veau met mosterd en soja bij kalfsvlees, net als een fijn samenspel van aubergine, courgette en verbrokkelde amandelen voor extra spanning. Deze chef laat generositeit beheerst rijmen met finesse. Het kundige advies van de sommelier en zijn attractieve aanbod (ook per glas) zetten de puntjes van dit rijke verhaal op de i.
Zijn sterke punten
Parking