ViaMichelin
De Nieuwe Winkel
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
De omleidingen waard
Duurzame gastronomie
Bio
De beoordeling van de Michelin Gids
De visie van Emile van der Staak komt tot leven in deze urban zaak, waar een indrukwekkende equipe in de open keuken staat te koken. Zijn botanische gastronomie zet het ‘tijdperk van de planten’ in de verf. Deze Groene MICHELIN Ster maakt een statement tegen de klimaatcrisis. Hij is een visionair en schrijft een verhaal waarin elk hoofdstuk uw honger naar meer voedt. De passie en positiviteit die hij en zijn team uitstralen, werkt inspirerend.De muze van Emile van der Staak is voedselbos Ketelbroek. Hij ontdekt er. Bezint er. Creëert er. Zijn creativiteit lijkt oneindig. Dankzij een fijne techniek brengt hij de microseizoenen tot leven in een menu dat drie keer per jaar verandert. Neem nu de bereiding met scoby, het zwamachtige vel dat tijdens het fermentatieproces op kombucha komt te liggen. Dat velletje gaat de chef verwerken in een super krokante tuile om zijn umamismaak, die herinnert aan de smaak van garnaal, volledig te benutten. Een vulling van diverse zeewieren en gekonfijte mierikswortel zorgt voor power en aromatische uitbundigheid. Wat een originaliteit!Complexiteit wordt hier gekoppeld aan herkenbaarheid. De manier waarop gekaramelliseerde miso en zilte algen een diep nagerecht vormen, of nog ‘brie’ wordt gemaakt van amandelen, is werkelijk verbluffend. Verwacht u aan een emotionele belevenis zonder grenzen.
Locatie
Gebroeders Van Limburgplein 7
6511 BW Nijmegen