Michelin
De Nieuwe Winkel
Afbeelding van de locatie
Michelin
Bio
De beoordeling van de Michelin Gids
De visie van Emile van der Staak komt tot leven in deze urban zaak, waar u de indrukwekkende equipe in de open keuken ziet koken. Zijn botanische gastronomie zet het ‘tijdperk van de planten’ in de verf. Deze groene MICHELIN ster maakt een statement tegen de klimaatcrisis. Hij is een visionair en schrijft een verhaal waarin elk hoofdstuk uw honger naar meer voedt.De muze van Emile van der Staak is voedselbos Ketelbroek. Hij ontdekt er. Bezint er. Creëert er. Zijn creativiteit lijkt oneindig. Dankzij een fijne techniek brengt hij de microseizoenen tot leven op het bord. Neem nu de combinatie van een smeuïge, zeer verfijnde puree van verse amandelen en een quenelle van amandelnoten die geroosterd en gefermenteerd zijn. Een diepgaande olie van Chinese mahonie en een krachtig ingekookte jus tillen alle smaken op. Wat een originaliteit! Het menu bundelt een wervelwind van smaken – denk aan fermenten en garums – die complexiteit koppelen aan herkenbaarheid. Zijn hemelse ‘no chocolate’ dessert, met gebrande Alkmaarse gort, is werkelijk verbluffend. Verwacht u aan een emotionele belevenis zonder grenzen.