Michelin
Tinèlle
Afbeelding van de locatie
Michelin
Eigentijds Frans
De beoordeling van de Michelin Gids
Het historische Predikheren herbergde vanaf de 17de eeuw een klooster en een militair hospitaal. Vandaag is het omgevormd tot een plek waar alles draait rond cultuur, en deels ook gastronomie. In de linkervleugel vindt u namelijk dit resoluut moderne, levendige restaurant. Gastvrouw Jenny Callens en de ervaren Ken Verschueren willen niets weten van stijf gedoe. Hier komt u om gemoedelijk te smullen van Frans-Belgische kookkunsten, en dat voor zeer redelijke prijzen.Chef Verschueren is een liefhebber van mooie producten en brengt het bord graag tot leven met beheerste contrasten. Op zijn kaart heeft hij altijd plaats voor krabbereidingen, zoals een cannelloni van noordzeekrab die opgehemeld wordt door het samengaan van bittere pompelmoes en frisse venkel. Chef Verschueren combineert de kunde om schouder van Kamperlam feilloos te konfijten met de creativiteit om afgemeten scherpheid toe te voegen door de inbreng van geitenkaas en een lamsjus met mosterd.Bij Tinèlle kom je voor uitgesproken smaken, zonder poespas, en echte sauzen. De interessante wijnkaart bewijst dat kwaliteit hier op één komt.