Michelin
Vol-Ver
Afbeelding van de locatie
Michelin
Moderne keuken
De beoordeling van de Michelin Gids
Bij Vol-Ver is niet alles wat het lijkt. De huiselijke charme van deze bakstenen villa wordt geaccentueerd door de charmante gastvrouw Sharon en chef Sébastien Ververken. Het is hier gezellig tafelen. De kaart en het menu stralen eveneens klassieke soberheid uit, maar zodra de chef zijn eerste bereidingen aan tafel brengt, laat hij alle remmen los.Niet dat hij uitpakt met gekke combinaties. Het talent van chef Ververken zit hem in de subtiliteit waarmee hij herkenbare smaken net dat duwtje in de rug geeft, vaak met een Aziatische knipoog. Zo blijft de fraîcheur van geglaceerde langoustine mooi overeind in een samenspel met saus van mierikswortel, een gelei van bergamot, algen en een bouillon van komkommer met olie van dille. Deze chef is zelfzeker en kookt met durf, maar verliest de finesse van zijn product nooit uit het oog. De keuze om naast wijn ook bier aan te raden als pairings, is een uitstekend idee!
Zijn sterke punten
Parking