Michelin
Au Coin des Bons Enfants
Afbeelding van de locatie
Michelin
Modern Frans
De beoordeling van de Michelin Gids
Au Coin des Bons Enfants is een stukje culinaire Maastrichtse geschiedenis. Zo werd het restaurant in 1957 voor het eerst bekroond met een MICHELIN ster. Vandaag schrijven Timo Reichelt en sommelier Lino de Vrede een nieuw hoofdstuk met respect voor het verleden. Dat merkt u aan de elegantie en romantiek die de zaak uitstraalt. Het ‘verborgen’ terras is geweldig. De keuken van chef Reichelt, die lang bij Im Schiffchen in Düsseldorf heeft gewerkt, zet het product op een pedestal.Zijn stijl is eerder klassiek, met een neus voor de allerbeste kwaliteit en een talent om verbluffende sauzen te bereiden. De expressieve rooksmaak van een diepe boterige beurre blanc is bijvoorbeeld de ideale associatie met een perfect gegrilde tarbot uit de Noordzee en onrijpe mango voor frisse nuances. Geef hem kalfszwezerik in handen, en hij bakt de noot goudbruin, smeuïg en crispy, en serveert daarbij aromatische zwarte truffel en een bijzonder romige saus van chablis. U smult hier van rijke traditie bereid door een jonge chef met kennis van smaken.Het glas accentueert de finesse van het bord. De sommelier deelt graag zijn passie voor pinot noir en wijnen uit de ‘oude’ wereld. Ook te ontdekken per glas!