








Cuchara

Michelin Gids
De omleidingen waard
Creatief
De beoordeling van de Michelin Gids
Muziek en natuur spelen een opmerkelijke rol bij Cuchara. Terwijl het eerste voor een loungy/club vibe zorgt, geeft het tweede een aparte feel aan het trendy interieur. Zo wordt er veel met hout en leer gewerkt. Een zeven meter lange glazen boom lijkt dan weer in de zaal te zweven! Cuchara heeft iets mysterieus. Deze zaak is intiem en stemmig. Jan Tournier houdt van verrassing.Zijn keuken draait om intensiteit en heeft een eigen identiteit. Hij kent geen grenzen. Met twee à drie ingrediënten en een flinke portie creativiteit, vaak Aziatisch getint, weet hij te verbazen. Zodra een hapje als oester met beurre blanc van plankton, krokante appel en olie met basilicum en kombu aan tafel komt, beseft u: hier gaan uw smaakpapillen wat beleven. En wat dacht u van bil van duif die hij een eerste keer gaart, vervolgens lakt met de eigen jus, verder krokant bakt op houtskool en serveert met de intense jus die is opgewerkt met basilicumolie en korianderzaad, getopt door een aards en lichtzoet schuim van aardappel en knolselder … Hemels!Het verhaal van Cuchara is expressief en boeiend. Deze intrigerende smakensymfonie blaast u ongetwijfeld van uw sokken.
Locatie
Lepelstraat 33920 Lommel