Michelin
Neon
Afbeelding van de locatie
Michelin
Streekgebonden
De beoordeling van de Michelin Gids
Nils Proost geeft gestalte aan zijn duurzame visie van gastronomie in deze geüpgradede refter van de voormalige Normaalschool. Groenten en fruit uit de regio, noordzeevis en af en toe vlees (nose to tail) smelten samen in een eerbetoon aan grond, bos, land en zee. Zero waste triggert de creativiteit van de chef (ook voor de geweldige kombucha!) en pusht de spanning op het bord. Levendigheid van fermenten, intense garums, verrassende kruidigheid, subtiele fruitige suikers: Neon laat u geen moment los.Sappige mosselen met de subtiele rokerige smaak van de barbecue, aardse champignons, gebakken cantharellen die gemarineerd zijn in dragonazijn voor intense friszurigheid en een saus op basis van hazelnoot creëren bijvoorbeeld een boeiend verhaal vol smaakschakeringen. Chef Proost heeft eigenheid en brengt de seizoenen tot leven. Daarom bundelt hij zijn creativiteit elk jaar in vijf menu’s. Zijn visie is aanstekelijk, net als de gedrevenheid van zijn team.