Michelin
De Pastorie
Afbeelding van de locatie
Michelin
Moderne keuken
De beoordeling van de Michelin Gids
Carl, Loes en Wout Wens laten hun vertrouwde pand in Lichtaart diepgaand verbouwen tot eind april 2025. Gedurende die periode verhuizen ze De Pastorie naar Kasterlee, waar ze het voormalige restaurant De Watermolen een French touch hebben gegeven. Denk aan Franse chansons, allerlei schilderijtjes en een grote muurschildering van de Eiffeltoren die in het oog springt. De drive en vakkennis van chef Wens geven schwung aan klassieke recepten, zoon Wout zorgt voor een jeugdige inbreng met hier en daar Aziatische finesse. Hun keuken is bewerkt en zintuigelijk. Sappig gegaarde langoustines gaan ze bijvoorbeeld combineren met wortel die wordt versterkt met de frisse pittigheid van gember en sinaas, maar ook bewerkingen van ananas en een romige currysaus met kokos voor fijne kruidigheid. Een etentje bij De Pastorie is een familieverhaal van schoonheid en rijke smaken.
Zijn sterke punten
Parking