Michelin
EssenCiel
Afbeelding van de locatie
Michelin
Eigentijds
De beoordeling van de Michelin Gids
Niels Brants en Romina Charels hebben EssenCiel nauwgezet afgelijnd. Het jonge koppel heeft zich geïnstalleerd in een herenhuis met ampleur. Statigheid en puurheid worden er verenigd met contemporaine klasse en design, zonder hun ontspannen aanpak te verliezen. Een plek op het terras, naast de moestuin, is een must bij mooi weer.Chef Brants pakt uit met technische beheersing en een neus voor topproducten. Hij leeft zich graag uit met groenten, maakt het verschil met zijn originaliteit en levert bewerkte creaties af. Het gustatieve verhaal dat hij met drie bereidingen van gambero rosso vertelt, maakte indruk op onze inspecteurs. De tartaar van geweldige fraîcheur met friszurige en zoete garnituren, maar ook de zachte chawanmushi van de garnaal die bedekt was met een gelei van Belotta ham, en de ziltige emulsie van de koppen met sojabonen die gemacereerd waren in Japanse kruiden. We moeten ook zeker de delicieuze broodsoorten vermelden, waarmee u al dat lekkers tot de laatste druppel kunt opnemen. De ervaren sommelier Luc Roelandt zorgt dan weer dat ook het wijnverhaal uw aandacht grijpt. De essentie van EssenCiel draait meer dan ooit rond subtiliteit.