ViaMichelin
EED
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
De stap waard
Moderne keuken
De beoordeling van de Michelin Gids
Bij EED regeert de kracht van minimalisme. Philippe Heylen slankt zijn gerechten af tot enkel de belangrijkste ingrediënten overblijven. Hier ligt geen onnodige opvulling op het bord. De kwaliteit van het product spreekt voor zich. De groentegarnituren zijn even belangrijk als het hoofdproduct. Chef Heylen is to the point en origineel.Hij weet te intrigeren met herkenbare smaken, zoals entrecote die Aziatische toetsen krijgt van sesam en gekaramelliseerde honing. Of wat dacht u van gekonfijte gele biet die hij topt met aardse tonburri, een zoete gel van mango en kimchi van spitskool? Subtiel pittige olie van citrusafrikaan met curry en een geweldige beurre blanc van Roscoff-ui maken deze vegetarische bereiding af. De diepgang van zijn sauzen brengt de gerechten helemaal tot leven. Dat is ook een verdienste van vader Frank, die zelf chef is en de kookmicrobe doorspeelde aan zijn zoon. Vandaag staat hij mee in de bediening.De kurken muur en de donkere kleuren zorgen voor intimiteit in dit statige herenhuis. Achteraan is er een gezellig omsloten terras. Het jeugdige enthousiasme van EED is aanstekelijk!
Locatie
Vaartstraat 14
3000 Leuven