Michelin
Hof van Cleve - Floris Van Der Veken
Afbeelding van de locatie
Michelin
Creatief
De beoordeling van de Michelin Gids
Floris Van Der Veken treedt in de voetsporen van mentor Peter Goossens. Hij nam deze knusse fermette over die is uitgegroeid tot een groot huis, met respect voor het verleden. De huisstijl is intact gebleven: een stijlvolle maar ook warme aanpak, dicht bij de gast, onder leiding van maître Serge Sierens. Een blik op de kaart en de menu’s maakt meteen duidelijk dat het product op een pedestal wordt gezet.Lam uit de Corrèze schittert bijvoorbeeld in rijkelijke dumplings en in een intense jus van lam bij perfect rosé gegaard lamszadel. Dit is een arbeidsintensieve, à la minute keuken die vakkennis en de afgemeten toevoeging van uitheemse invloeden associeert. Een keuken waar de prei en de tarbot met evenveel respect worden behandeld. Laat zeker een plekje over voor de koffie, want de rijk gevulde koekjeskar is en blijft een topper van het huis. De zoektocht van chef Van Der Veken naar een eigen identiteit is boeiend om volgen!
Zijn sterke punten
Parking