




Inter Scaldes

Michelin Gids
De omleidingen waard
Moderne keuken
De beoordeling van de Michelin Gids
Sanne en Jeroen Achtien hebben dit instituut nieuw leven ingeblazen, en hoe! Het prachtige manoir kreeg een diepgaande metamorfose. Het resultaat is loungy, luxueus en tegelijkertijd ook trendy, met golvende zetels die voor een zekere intimiteit zorgen. De lumineuze uitbouw kijkt uit op de prachtige tuin. Na de hapjes in het salon stapt u langs de keuken voor een bijkomend gerechtje en een blik op de indrukwekkende brigade.Chef Achtien vermengt zijn Friese roots, topproducten uit de Zeeuwse omgeving en de ervaring die hij heeft opgedaan in Zwitserland. Zijn keuken is creatief en gestoeld op vakkennis, soms complex, en zeer uitbundig. Perfect gepocheerde filets van noordzeetong worden bedekt met een fijne aardappeltube die is gevuld met Zeeuwse mossels. Knapperige groentegarnituren vermengt de chef dan weer met fijne ziltige scheermesjes, kokkels, oester en kruiden. Een mousseline verrijkt met dashi zorgt voor levendigheid, een sublieme aardappelpuree maakt dit genereuze eerbetoon aan het Zeeuwse terroir af. De gepassioneerde sommelier Tessa van de Wouw zorgt voor de finishing touch met haar deskundige pairings.
Zijn sterke punten
Parking
Locatie
Zandweg 24416 NA Kruiningen