Michelin
Table d'Amis
Afbeelding van de locatie
Michelin
Modern Frans
De beoordeling van de Michelin Gids
Het is in de schaduw van de Sint-Maartenskerk dat Matthieu Beudaert zijn gastronomische roots opnieuw opzoekt. Het pure interieur, een combinatie van modern design en minimalistische luxe, tonen de goede smaak aan van deze chef. Zijn liefde voor kunst inspireert hem. Net als een kunstenaar doorliep hij verschillende fases om uiteindelijk terug te keren naar zijn keuken. Een keuken die een ode is aan topproducten als groenten uit de regio en noordzeevis.De kalfszwezeriken die op tabaksbladeren worden gerookt, zijn een all time favourite bij Table d’Amis. Met de geroomde saus van espresso en vermout die de chef erbij serveert, toont hij zijn klassieke kennis aan. Matthieu Beudaert betuigt zijn liefde voor het product door er slimme garnituren en juiste kruidingen aan toe te voegen. Spitskool à la crème, aromatisch en crunchy, en een subtiel pittige saus van witloof met ronde toetsen van koffie passen bijvoorbeeld perfect bij rosé gebraden rugstuk van pata negra varken.Het ‘oeuvre’ van Mathieu Beudaert wordt gebundeld in een enkel menu, eventueel aan te vullen met enkele signatuurgerechten. Ideaal om te delen met een tafel vol vrienden.