ViaMichelin
Aux petits oignons
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
De stap waard
Modern Frans
De beoordeling van de Michelin Gids
Bij Stéphane Lefebvre is alles aux petits oignons, oftewel piekfijn in orde. Vandaag des te meer omdat hij zijn villa een diepgaande renovatie heeft gegeven. Het lichte decor bezit verleidelijke contemporaine vormen die invloeden uit Scandinavië en de seventies verraden. Dit restaurant is huiselijk en warm, met een vlotte service die zijn naam eer aandoet.Chef Lefebvre heeft geleerd zijn creativiteit in functie van smaak te gebruiken. Met enkele ingenieuze garnituren geeft hij een gerecht net die bitterheid of aciditeit die het nodig heeft. Dergelijke details zetten de topproducten waar hij mee werkt in de verf, zoals varken van Piétrain en wild uit de Ardennen. Perfect gebakken sint-jakobsnoten gaat hij bijvoorbeeld associëren met zoete pastinaak, subtiel vettige gerookte paling en een fijne jus van waterkers. Een rokerig opgemaakte tartaar van het schelpdier met koraal en piment maakt deze genereuze bereiding af.Aux petits oignons is een restaurant dat een trouwe schare vaste gasten heeft verzameld. En dat is geen toeval. De verschillende seizoengebonden menu’s (een zeevruchtenmenu, wildmenu, etc.) zijn telkens weer een ontdekking, en al de gerechten kunnen ook nog eens à la carte genomen worden.
Zijn sterke punten
Parking
Locatie
chaussée de Tirlemont 260
1370 Jodoigne