Michelin
Teruar Urla
Afbeelding van de locatie
Michelin
Mediterraan
De beoordeling van de Michelin Gids
Een bezoek aan Teruar Urla laat een zekere natuurlijke rust over u vallen. Dat geldt zowel voor de rit langs de wijngaarden als de vibe van dit luxueuze restaurant, opgebouwd in lokale stenen. Langs de ene kant ziet u de keukenbrigade aan het werk, in de aperitiefruimte en op het terras heeft u een prachtig uitzicht over de lager gelegen vallei. Een overnachting in de gastenkamers is een must, maar neem toch eerst de tijd om de intense keuken van Osman Serdaroğlu te ontdekken.‘Less is more’ omschrijft hem het best als chef. Zijn minimalistische aanpak van de lokale keuken heeft Italiaanse flair, een gevolg van eerdere werkervaringen. Of hij gefrituurde courgette nu een geweldige boost geeft met een mengeling van geitenkaascrème en gedroogde yoghurt, of een originele versie van saltimbocca met lam op het bord tovert: elk bord intrigeert. Deze keuken is afgelijnd tot de essentie. Puur en eerlijk.Chef Serdaroğlu komt graag aan tafel om zijn visie en voorliefde voor lokale producten voor te stellen. Dat geldt trouwens ook voor de wijnkaart die voornamelijk Turkse flessen aanprijst. De terroir van Urla en omstreken is bijzonder, laat dat duidelijk zijn.
Zijn sterke punten
Parking