Michelin
La Durée
Afbeelding van de locatie
Michelin
Creatief
De beoordeling van de Michelin Gids
Kon de tijd maar even stil blijven staan. Deze gedachte zal wellicht een paar keer door uw hoofd schieten wanneer u de subtiliteit van Angelo Rosseel degusteert. Hij is een chef met veel gevoel: technische feeling om zijn inventieve ideeën naar topcreaties te vertalen, maar ook de feeling om producten elkaar te laten versterken.De keuken van chef Rosseel is bewerkt, sensueel en heeft een zekere kwetsbaarheid. Toch slaagt hij er in om het beste uit het product te halen, vaak met onweerstaanbare jus en sauzen. Chef Rosseel houdt wel van mediterrane fraîcheur, dat toonde hij bijvoorbeeld aan met een fabuleus dessert waarin uitgeholde Italiaanse citroen werd opgevuld met een biscuit joconde en een crumble die werd overgoten met limoncello. Gekonfijte stukjes citroen gaven een intense zoete draai aan het dessert, een gedraaide granita van de jus gaf dan weer frisse bitterheid. Uiteindelijk was er een quenelle citroenroomijs om deze wervelwind van smaken de nodige smeuïgheid te geven.Bij La Durée worden de seizoenen als het ware tot leven gebracht, ondersteund door wijnen die de subtiliteit van chef Rosseel mooi aanvullen. Een diner in deze statige villa, bekleed met natuurelementen en moderne elegantie, is een bijzondere ervaring.
Zijn sterke punten
Parking