ViaMichelin
Humus x Hortense
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
De stap waard
Duurzame gastronomie
Creatief
De beoordeling van de Michelin Gids
Nog voor het hip en trendy werd, waren chef Nicolas Decloedt en gastvrouw/sommelier Caroline Baerten voorvechters van de plant-based keuken.  Hun verantwoorde zienswijze en creativiteit is een inspiratiebron voor velen (check zeker hun indrukwekkend duurzaamheidsrapport online). Een bezoek aan dit statige hoekpand, met zijn art-nouveau-lijnen, prachtige engelenschilderingen en gouden ornamenten aan het plafond, is een ervaring die beklijft.De microseizoenen komen tot leven dankzij de nauwe samenwerking met botanist/wildfarmer Dries Delanote en andere ambachtsmensen. Zero waste is een state of mind. Hier geen platgetreden paden, maar een eigenwijze kijk op gastronomie die door zijn vele indrukken heel wat aandacht vraagt. Het is gedurfd en innovatief, maar tegelijk ook toegankelijk. Denk aan een plantaardige croque monsieur met boschampignons die op smaak zijn gebracht met chimichurri, een kruidig opgemaakte bechamelsaus en de natuurlijke fraîcheur van salsa verde van green zebra tomaten.De begeleidende dranken, zowel non-alcoholische sappen als wijnen, tonen aan dat de sommelier perfect weet hoe ze de uitbundigheid van het bord kan versterken. Humus x Hortense is een wereld op zich.
Locatie
rue de Vergnies 2
1050 Ixelles