Michelin
TURK FATİH TUTAK
Afbeelding van de locatie
Michelin
Moderne keuken
De beoordeling van de Michelin Gids
Fatih Tutak betuigt zijn liefde voor de Turkse terroir. Ingrediënten uit zijn omgeving en producten van lokale ambachtsmensen zet hij dagdagelijks op een pedestal. Deze chef kookt met respect voor tradities en natuurlijke rijkdommen. Zijn duurzame mindset weerspiegelt zich onder meer in een no-waste aanpak en het gebruik van bewaartechnieken als fermentatie en dry-aging.Familiale smaken krijgen bij Turk een extra dimensie. Eeuwenoude tradities worden hier aangepast aan de huidige tijdsgeest.De originaliteit van Fatih Tutak schuilt onder meer in de nuances van fijne aciditeit en rokerige smaken. Denk aan een geweldige jus van gefermenteerde groenten bij gegrild lamsvlees of de fraîcheur van kaffir bij gekonfijte makreel. Börek bereidt hij dan weer met fijne lamellen gepocheerde artisjok, een crème van ajuin, zoutige kaas en kaviaar. Een coulis van peulvruchten, fijne olijfolie en intense balsamicoazijn versterkten deze bijzondere harmonie van smaken. De uitbundigheid van expressieve smaken is het handelsmerk van deze chef.Bij het dessert nodigt hij u uit in zijn open keuken. U komt er terecht in het podium van deze chique, contemporaine zaak, waar een uitgebreide brigade aan het werk is. Het is het perfecte slotstuk van het inspirerende verhaal dat Fatih Tutak met zijn keuken vertelt.