Michelin
Mikla
Afbeelding van de locatie
Michelin
Mediterraan
De beoordeling van de Michelin Gids
De New Anatolian Kitchen van Mehmet Gürs combineert respect voor traditie met gevoel voor vernieuwing. Hij legt onder meer de nadruk op het belang van ambachtsmensen en de grote diversiteit aan producten dat Turkije te bieden heeft. De chef toont zich een geweldige ambassadeur van zijn leveranciers. Hij werkt met absolute topproducten (dat geldt zeker ook voor de wijnkaart!) en geeft hun de hoofdrol in originele gerechten die ontdaan zijn van onnodige details.Alles draait hier om de diepgang van de smaken. De gerechten van chef Gürs zijn niet per se ingewikkeld, maar hun complexiteit zit hem in de delicate harmonieën. Een zacht gegaard en vervolgens gegrilde octopustentakel krijgt bijvoorbeeld kracht door het lichtjes zoet te lakkeren. Een salade met gepekelde groene bonen, postelein en een appelvinaigrette zorgt voor fijne friszurigheid. Voeg daar een intense groentejus en enkele gedroogde viseitjes aan toe, en je hebt een boeiende creatie die bij elke hap je aandacht grijpt. En, goed nieuws voor wie dierlijke eiwitten wil mijden: de chef heeft altijd een vegan menu ter beschikking.Bij het stijlvolle Mikla wacht u een avontuur. Dat geldt ook voor de omgeving. U tafelt namelijk op de achttiende verdieping van het Marmara Pera hotel, waar u een magnifiek 360° uitzicht heeft over Istanbul stad. De kers op de taart!