Michelin
Neolokal
Afbeelding van de locatie
Michelin
Turks
De beoordeling van de Michelin Gids
Neolokal vormt een brug tussen oud en nieuw. Respect voor de Turkse culinaire tradities geeft hun de voedingsbodem om zichzelf continu te vernieuwen. Smaken uit het verleden zijn hier de steunpilaren en krijgen een metamorfose door het gebruik van eigentijdse ideeën en technieken. Maksut Aşkar en zijn jonge team beschermen hun culinaire erfgoed en begeleiden het met hun opwindende keuken naar de toekomst. Dat betekent ook aandacht voor duurzaamheid, zoals een vegetarisch aanbod en de rigoureuze keuze van lokale producten (ook voor de fijne Turkse wijnen!) en de nabijheid van leveranciers.Chef Aşkar drukt zijn stempel op authentieke recepten met een eigenzinnige subtiliteit. Denk aan een succulente dumpling met rundsgehakt en bulgur, pijnboompitten en noten gekruid met zachte specerijen. Een smeuïge emulsie van yoghurt met paprikapoeder en een peterselie-olie ronden deze lichte, originele bereiding heel mooi af.De locatie van het restaurant, in het Salt Galata, maakt uw ervaring des te mooier. Dankzij de grote glaspartijen en het geweldige terras geniet u ten volle van het uitzicht op de daken van Istanbul en de prachtige moskeeën. Neolokal is bijzonder.