Michelin
Sankai by Nagaya
Afbeelding van de locatie
Michelin
Eigentijds Japans
De beoordeling van de Michelin Gids
Yoshizumi Nagaya is een Japanse chef die furore maakt in Düsseldorf. Zijn beheersing van de Japanse traditie en technische precisie wordt er alom geroemd. In Istanbul bevestigt hij die reputatie. Hij heeft zich in het gezellige boetiekhotel Bebek geïnstalleerd, in de gelijknamige levendige wijk. Zijn stijlvolle Sankai biedt een prachtig uitzicht op de Bosphorus en laat Japanse authenticiteit subtiel verweven met Europese invloeden.Denk aan kalfswangen die 48 uur op zeer trage temperatuur zijn gegaard, haast gekonfijt en intens van smaak, met bonen, een ponzumayonaise, poeder van azijn en sesamzaden. Uiteraard krijgt u hier ook geweldige sushi voorgeschoteld, minutieus klaargemaakt door Hiroko Shibata. Ze werkt met vis uit lokale wateren, bereidt de sushi perfect lauwwarm, net plakkerig genoeg en met een tikkeltje soja om deze op de tong wegsmeltende delicatesse die laatste kick te geven.Of u nu het sushimenu kiest of opteert voor het signatuurmenu: dit Japanse verhaal is meeslepend. En als u een lift nodig heeft naar of van het restaurant, hebben we nog goed nieuws: Sankai by Nagaya beschikt over een gratis luxe shuttledienst.