Michelin
Arkestra
Afbeelding van de locatie
Michelin
Fusion
De beoordeling van de Michelin Gids
Cenk Debensason verzamelde door de jaren heen de nodige reiskilometers en dat heeft zijn persoonlijkheid als kok gevormd. Hij is, kort samengevat, opgegroeid in Istanbul, opgeleid in Frankrijk en als chef volwassen geworden in de Verenigde Staten. Dat voelt u ook in het bord. Uit de diepgang van de lichtjes stroperige apiciussaus bij perfect rosé bereide eendenborst, met geweldig krokant vel, voelt u zijn kennis van de Franse keuken.Maar verwacht u niet enkel aan dergelijke, eerder klassieke bereidingen. De chef toont bijvoorbeeld zijn creativiteit door tonijn in sashimi te snijden, op smaak te brengen in een soja-mirin marinade en te combineren met ijs van sushirijst dat een subtiel zuurtje heeft, pittig opgemaakte daikon spruiten en een expressieve vinaigrette van gember en ponzu om alles mooi samen te brengen.Deze stijlvolle villa uit de jaren zestig heeft een zeker vintage feel en matcht zeer mooi met de persoonlijkheid van Cenk Debensason. Trek voor of na uw etentje zeker naar de Listening Room op de etage, voor een lekker drankje en de lievelingsmuziek van de chef (af en toe komen er ook dj’s draaien). Wees maar zeker: een bezoek aan Arkestra maakt indruk.