ViaMichelin
De Kromme Watergang
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
De stap waard
Streekgebonden
De beoordeling van de Michelin Gids
De Oosterschelde en de Noordzee als hoofdleveranciers, moestuin De Zilte Hof rechtover om de chefs te voorzien van groenten, fruit en kruiden: De Kromme Watergang steunt op de rijkdom aan ingrediënten die Zeeuws-Vlaanderen te bieden heeft. Die ambassadeursrol vertaalt zich ook naar respect voor het product, zoals hun vin en kop tot staart visie. In de open keuken van deze charmante vaste waarde – geopend sinds 1993! – ziet u nu vooral Tom Vinke staan, die het roer van vader Edwin stilaan overneemt.Het product wordt er op een pedestal gezet, versterkt door weldoordachte garnituren met aandacht voor exotische specerijen en kruidigheid. Leng uit bijvangst gaat de chef bijvoorbeeld in boter pocheren en kort grillen, combineren met een schuimige jus met dille, knapperige erwtjes en kruiden uit de tuin. De zilte intensiteit van Zeeland krijgt hier een fijne wending en bij momenten internationale allure.Nog een laatste tip: boek een van de mooie suites om net als beide chefs verliefd te worden op de prachtige omgeving.
Zijn sterke punten
Parking
Locatie
Slijkplaat 6
4513 KK Hoofdplaat