Michelin
Ogst
Afbeelding van de locatie
Michelin
Modern Frans
De beoordeling van de Michelin Gids
Ogst, dat is charme in zijn puurste vorm. Het natuurlijke decor heeft Scandinavische/designlooks en de sfeer is lekker relaxed. U voelt dat men er plezier in heeft gasten te verwennen. Sébastien Wygaerts doet dat met verse oogst en oog voor detail. Hij is een moderne chef. Dat merkt u aan de mooie borden en uitgesproken smaken.Chef Wygaerts creëert graag diepgang met friszure nuances en uitheemse intensiteit. Sint-jakobsnoten sublimeert hij bijvoorbeeld met een fijne vinaigrette op basis van sojasaus, mirin en sudachi. Partjes mandarijn contrasteren mooi met de vinaigrette, dille zorgt voor een kruidige toets. Dit is het soort subtiliteit dat u bij Ogst mag verwachten. Al pakt de chef ook graag uit met een krachtige jus op basis van Madeira om rundsfilet extra karakter te geven. Hij weet perfect hoe hij zijn gasten doorheen het menu moet blijven prikkelen.De kers op de taart komt van Diederik Herbots. Hij is een fan van natuurwijnen en zorgt met zijn geweldige vondsten dat de lekkernijen van chef Wygaerts nog beter in de verf worden gezet. Check dus zeker hun delicatessenshop (naast het restaurant) om wat lekkers naar huis te nemen.