







't Nonnetje

Michelin Gids
De omleidingen waard
Creatief
De beoordeling van de Michelin Gids
Gastheer Robert-Jan Nijland en chef Michel van der Kroft tonen aan dat één plus één drie kan vormen. Ze bouwden dit vissershuisje uit tot een van de beste restaurants van het land. Het decor is er knus en charmant, met designvolle lijnen, veel glas en zwart. De chef kreeg de ruimte om zich te ontwikkelen en bedankte met een zeer persoonlijke stijl.Hij beheerst klassieke gerechten van Escoffier als de beste. Denk aan zijn sublieme terrine van ganzenlever en gerookte paling met oude balsamico en texturen van rode biet. Of nog zijn ravioli met schapenkaas Queijo da Serra da Estrela, een klassieker van het huis. Dergelijke bijzondere signatuurgerechten wisselt hij af met creaties als gestoomde skrei met smeltende lardo, structuren van kool, een levendige crème van citroenschil en een rijke sauce vin blanc. Chef Van der Kroft heeft een speciale band met Portugal en geeft herkenbare smaken een eigen verfijnde interpretatie.Hij komt graag aan tafel om zijn gerechten voor te stellen. Bij de koffie serveert hij een lauwe pastéis de nata en hij komt bij het dessert ook langs met een pot chocolademousse en een houten lepel. Een hartverwarmende geste die veel zegt over de oprechte generositeit van ’t Nonnetje.
Locatie
Vischmarkt 383841 BG Harderwijk