Michelin
Basiliek
Afbeelding van de locatie
Michelin
Moderne keuken
De beoordeling van de Michelin Gids
Geboren en getogen Harderwijker Yornie van Dijk heeft het restaurant van zijn voormalige chef Rik Jansma overgenomen en naar zijn hand gezet. Het interieur combineert gepersonaliseerde tekeningen, brute muren en luxueuze materialen. Kortom: dit is een gezellige plek, met een open keuken die uw aandacht trekt. Chef Van Dijk maakt zich de nuances van de hedendaagse keuken eigen, met een beheerst evenwicht tussen aciditeit en pit. Hij toont zich een aanhanger van de Nordic Cuisine, een zuivere keuken die hij op zijn eigen manier pimpt.Details als onrijpe en groene aardbeien bij dry aged hamashi geven zijn gerechten een extra dimensie. Groenten en kruiden, liefst zo lokaal mogelijk, spelen een bepalende rol. En of het nu een delicieuze beurre blanc is bij skrei of rode poon met een crème van citroenschil en een jus van duindoornbes met een erg intense jus van de graten: chef Van Dijk speelt op zijn eigen manier met intensiteit. Wees maar zeker: ook Basiliek 2.0 is een must-do voor fijnproevers!