Michelin
La Table de Manon
Afbeelding van de locatie
Michelin
Eigentijds Frans
De beoordeling van de Michelin Gids
Manon Schenck heeft lef. Ze focust namelijk op vis-en schaaldieren, met een voorliefde voor kreeft. En dat in het hart van de Belgische wildregio! Haar cuisine iodée is gebaseerd op invloeden die ze verzamelde in geboortestreek Elzas, Bretagne waar ze jarenlang heeft gewerkt en haar nieuwe thuis: de Belgische Ardennen. De warmte van haar keuken en de bediening straalt af op het smaakvol gemoderniseerde decor. Bij Manon komen fijnproevers thuis.De chef heeft aan vertrouwen gewonnen en durft vandaag haar keuken op het bord te brengen. Lekkernijen uit de zee zijn kraakvers dankzij haar bevoorrechte relatie met Bretonse vissers. Beheerste cuissons, diepgaande sauzen en frisse aciditeit met uitheemse smaakmakers brengen haar arbeidsintensieve keuken tot leven. Uiteraard zijn de kreeftenbereidingen een must, net als de Catch of the Day. Zo tilt ze geweldig sappige witte koolvis op met friszuur opgemaakte artisjok, een saus gemaakt van de graten, subtiel aanwezige zwarte look en enkele stukjes ham voor wat brute kracht. Chef Schenck combineert vis en vlees graag om finesse power te geven en slaagt daar steeds in. Kreeft en vis uit de Belgische Ardennen staat nu ook echt op de kaart.
Zijn sterke punten
Parking