Michelin
Codium
Afbeelding van de locatie
Michelin
Creatief
De beoordeling van de Michelin Gids
Zeeland toont zich van zijn wereldse kant bij Codium. De Scandinavisch/Japanse zen-vibe van dit kleurrijke restaurant weerspiegelt de ingetogen uitbundigheid van de keuken. Codium – een verwijzing naar een zeewiersoort – staat voor verankering in de Zeeuwse terroir, een open blik en frisse creativiteit. Lekkernijen uit de Oosterschelde en de Noordzee zijn hier uiteraard vaste kost, al werkt Wouter Kik even graag met Holstein melkkoe.Het saignant gebakken vlees combineert hij bijvoorbeeld met een olie en gepekelde chutney van kombu voor diepgang en frisheid, een intense jus van het rund benadrukt de power van het vlees. Deze chef schuwt het contrast niet om te verrassen, zonder te ver te gaan. Denk aan verschillende texturen van ui – zoet, delicaat, intens, friszurig – die zich mooi verenigen met de pit van Belper Knolle kaas.Het verhaal van Codium wordt vaak geschreven met zilte smaken, aciditeit en pit. Al zorgt de creativiteit van chef Kik telkens voor nieuwe indrukken. Speciale vermelding ook voor de bijzondere wijnpareltjes, die de diepgang van het bord een extra intensiteitsboost geven.