ViaMichelin
Rizoom
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
Aziatische invloeden
De beoordeling van de Michelin Gids
Rizoom laat design, industriële looks en intimiteit heel mooi samengaan. Neem plaats aan de volledig open keuken of een van de stijlvol opgedekte tafels om te ervaren hoe Yves Kerckhoffs zijn liefde betuigt voor het product, en dat vaak met Japanse invloeden. Denk aan technieken als dry-aging en het gebruik van koji, waarmee hij bijvoorbeeld eend gaat rijpen. Zijn zoektocht naar umami-smaken is spannend. Diepe sauzen en jus spelen een bepalende rol. Griet gaat hij bijvoorbeeld rijpen en bewaren in kombuvellen, om de vis vervolgens in sashimi te versnijden en intensiteit te geven met een jus van geroosterde kippenvleugels. Het verhaal van Rizoom is boeiend, en wordt versterkt door een mooi aanbod aangepaste wijnen en sakes.
Locatie
Nieuwewandeling 62
9000 Gent