Michelin
Publiek
Afbeelding van de locatie
Michelin
Moderne keuken
De beoordeling van de Michelin Gids
Publiek is een atypische MICHELIN ster. Gezelligheid en gemoedelijkheid staan centraal in deze loftachtige bistro. Er staat zelfs nog een tapkraan aan de bar! Het enthousiasme van het team werkt aanstekelijk (de chef komt graag het hoofdgerecht inzetten).Luxeproducten vindt u hier niet. Olly Ceulenaere maakt namelijk vedetten van groenten en minder gekende ingrediënten. Zijn bereidingen gaan naar de essentie en zijn o zo weldoordacht. Hij is een crack in het vinden van onverwachte combinaties die kloppen. Buikspek combineert hij bijvoorbeeld met knolselder (in zalf, krokant en gelakt), een saus van de schil voor fijne bitterheid en een volle peterseliesaus. Dit is typisch chef Ceulenaere: hij speelt met technieken en smaken om alledaagse producten te sublimeren. Het product wordt in al zijn facetten benut. Zijn creativiteit intrigeert.Het menu wisselt vaak bij Publiek, volgens de inspiraties van de chef (pas op: de lunchkaart verschilt van de avondkaart). De sommelier matcht al dat lekkers met mooie traditionele en gedurfde natuurwijnen. En dat maakt van elke etentje bij Publiek een ontdekking.