ViaMichelin
Publiek
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
De stap waard
Moderne keuken
De beoordeling van de Michelin Gids
Publiek is een atypische MICHELIN Ster. Gezelligheid en gemoedelijkheid staan centraal in deze loftachtige bistro. Zodra u binnenkomt, voelt u zich thuis. Retro- en designelementen van bevriende artiesten geven het restaurant een persoonlijke touch. En dan mogen we de tapkraan aan de bar niet vergeten! Het enthousiasme van het team werkt aanstekelijk (de chef komt ook graag gerechten inzetten).Luxeproducten vindt u hier niet meteen. Olly Ceulenaere maakt namelijk vedetten van groenten en minder gekende ingrediënten. Zijn bereidingen gaan naar de essentie en zijn weldoordacht. Hij is een crack in het vinden van onverwachte combinaties die kloppen. Filet van roodbaars gaat hij bijvoorbeeld bestrijken met een lak op basis van garnalenkoppen, met daarbij een jus van gele biet die tevens wordt verwerkt in een bouillon van garnaal, en ook nog een kruidige olie van lavas. Chef Ceulenaere speelt met technieken en smaken om alledaagse producten te sublimeren. Het product wordt in al zijn facetten benut. Zijn creativiteit intrigeert.Het menu wisselt vaak bij Publiek, volgens de inspiraties van de chef (pas op: de lunchkaart verschilt van de avondkaart). Kelly, de geweldige sommelier, matcht al dat lekkers met mooie traditionele en gedurfde natuurwijnen. En dat maakt van elk etentje bij Publiek een ontdekking.
Locatie
Ham 39
9000 Gent