Michelin
OAK
Afbeelding van de locatie
Michelin
Wereldkeuken
De beoordeling van de Michelin Gids
Klaar voor een wereldreis? Het Braziliaans/Italiaanse bloed van Marcelo Ballardin, zijn reiservaringen en de internationale uitstraling van de keukenploeg bepalen het DNA van OAK. Of ze nu koken met kokkels uit de Noordzee, Aziatische smaakmakers of wilde maniokwortel uit het Amazonewoud: er zit veel reflectie en detail in het menu dat u hier krijgt voorgeschoteld.Chef Ballardin streeft naar eenvoud, maar dan wel met een zekere complexiteit. Hij zoekt graag naar een subtiel evenwicht tussen frisse zuren en zoetigheid. Kort gebakken langoustine laat hij bijvoorbeeld schitteren met een schuimende en intense saus van de schalen, maar ook een eigen versie van chimichurri, met fregola en mandarijn. De finesse waarmee elk element tot zijn recht komt, toont aan dat deze chef zijn creativiteit beheerst.Het historische centrum van Gent is de prachtige thuisbasis van OAK, dat ondergebracht is in een 17de-eeuws pand. Kunstwerken en contemporaine decorstukken zorgen voor elegantie. Een geslaagde verhuis!